Reise

Konsertbuss til Troldhaugen

Busstur til Edvard Grieg museum Troldhaugen med lunsjkonsert, daglig i perioden 1/5 til 30/9 2017. Avreise fra Bergen sentrum med guide.

Edvard Grieg Museum Troldhaugen er et levende museum som omfatter utstillingsbygg med kafé og butikk, Komponisthytten, Griegs gravsted, kammermusikksalen ”Troldsalen” og Edvard og Nina Griegs villa. Edvard Grieg bodde og arbeidet på Troldhaugen fra 1885 frem til sin død i 1907. Villaen som er bygget i sveitserstil i 1885, ligger vakkert til på et nes ved Nordåsvannet på Hop i Bergen. Stuene har stått tilnærmelsesvis uendret siden 1907.

Turen til Troldhaugen går daglig kl. 11:00 fra Bergen sentrum. Avreisested er busslommen utenfor Turistinformasjonen på Fisketorget, se kart. Bussen kjører sørover til Troldhaugen langs E39. Beregnet ankomst museets parkeringsplass kl. 11:20. Fra parkeringsplassen er det ca. 5 minutters gange gjennom en stemningsfull bøkeallé til museumsbygget, hvor en kan utforske utstillingen om Griegs liv og besøke kafeen eller butikken på egen hånd. De som ønsker det kan være med på en omvisning gjennom Griegs villa kl. 12:20. Det vil også være anledning til å besøke villaen på egen hånd.

Kl. 13.00 starter en halvtimes konsert med pianist i den nylig oppgraderte kammermusikksalen Troldsalen. Konserten blir introdusert på norsk og engelsk. Etter konserten kan det være tid til å besøke Komponisthytten og Griegs grav. Bussen går fra parkeringsplassen kl. 14:00, så beregn tid til å gå ut til bussen. Beregnet ankomst Bergen sentrum (Festplassen) ca. kl. 14.30.

Vi gjør oppmerksom på at ved bestilling på web har du plassgaranti og reduserte priser (kr. 225 mot kr. 250 ved kjøp om bord). Bestilling er bindende og ikke refunderbar.
Vi gjør oppmerksom på at billettsalg på web stenger 48 timer før avreise på ønsket tur.
For grupper, kontakt info@troldhaugen.com

Bussen går fra busslommen utenfor Turistinformasjonen i Bergen (se kart).
Vi gjør oppmerksom på at i perioden 16. til 25. september starter bussen fra Hurtigruteterminalen (se kart) grunnet trafikkregulering knyttet til sykkel-VM.

FAKTA KONSERTBUSS TIL TROLDHAUGEN

Varighet
ca. 3,5 timer

Avreisested
Turistinformasjonen ved Fisketorget
Se kart 
NB: 16-25/9 avreise fra Hurtigruteterminalen (se kart).

Avreise
kl. 11:00

Sesong
1/5 - 30/9 - 2016
Nb. turen går ikke 17/5.

Priser
nok 225,- voksen
nok 100,- barn (under 16 år)
inkl. lunsjkonsert og billett til Troldhaugen samt bussreisen t/r Bergen sentrum
Vi gjør oppmerksom på at priser gjelder ved kjøp på web (innen 48 t før avreise), ved kjøp på bussen koster turen kr. 250,-.

Kart