Reise

Spelet om Heilag Olav - dagstur fra Trondheim

“Spelet om Heilag Olav” er kjernen i festivalen “Olsokdagene på Stiklestad” som arrangeres hvert år i slutten av juli. I 2017 går selve festivalen av stabelen i tidsrommet 26.-30.juli, mens det spilles fire forestillinger av “Spelet om Heilag Olav”.

Tide kjører Spel-buss til alle forestillinger!

Vi tilbyr en fordelaktig pakke som inneholder buss tur/retur, dagsbillett* til Stiklestad Nasjonale Kultursenter og billett til Spelet.
Pakkepris: kr. 995,- pr person ink. buss, dagsbillett og billett til Spelet

*Med dagsbilletten har du bl.a. gratis inngang til følgene aktiviteter: Stiklastadirmarked - Omvisning på Stiklestad – Leikefjøset – tablåteateret Arvesølvet - Aktiviteter på Stiklastadir & middelaldertunet - Leike slaget – Utstillinger

Kun buss
Har du allerede kjøpt billett til Spelet kan du selvsagt kjøpe billett kun til bussen hos oss. Kun bussreisen t/r koster kr. 500. Du velger da dette i trinn to av bestillingen.

Reiseplan:
15:00 Avreise fra Trondheim S
16:45 Ankomst Stiklestad
19:00 Spelet starter
21:00 Spelet slutter
21:30 Avreise fra Stiklestad
23:15 Ankomst Trondheim S.


Mer om spelet.

Slaget på Stiklestad fant sted i året 1030 og representerer et vendepunkt i norsk historie – overgangen fra det norrøne høvdingsamfunnet til en tid da kongedømme og kristendom formet det som ble Norge. Gjennom ”Spelet om Heilag Olav” får vi oppleve hva som skjedde på gården Sul i dagene før slaget. Her falt Olav Haraldsson 29.juli 1030. Han ble Olav den hellige – Nordens viktigste helgen og Norges evige Konge.

Spelet utvikles fra år til år og har et magisk grep på sitt publikum. Til nå har over 800 000 personer sett forestillingen om Olav Haraldssons fall på Stiklestad, som oppføres på Nordens største og eldste friluftsteater siden 1954. Om lag 700 personer er involvert i og omkring forestillingen. Profesjonelle skuespillere står på scenen sammen med amatører. Orkesteret er også sammensatt av profesjonelle og amatører. Andre aktører er kor, statister og et stort frivillig apparat. «Spelet om Heilag Olav» blir fremført på selve slagstedet, Stiklestad, der Olav Haraldsson falt i 1030. Det skjer i et miljø og med en ramme som bare natur, historie og dyktige aktører kan skape. «Spelet om Heilag Olav” er en dramatisering av det som skjedde på gården Sul dagene før slaget på Stiklestad i året 1030. Stykket er skrevet av Olav Gullvåg, og Paul Okkenhaug har komponert musikken.

 

Gruppe

Vi tilbyr også egne dagsturer for grupper, til Stiklestad eller andre sjarmerende, spennende og hyggelige destinasjoner på dagstur fra Trondheim.
Se gjerne et utvalgt av dagsturmål i vår brosjyre, eller kontakt oss på telefon 05505 eller tur@tide.no

Spesielle vilkår Spelet-bussen

- Ved fremmøte uten forhåndsbestilling tar vi forbehold om ledig plass. Vi gjør oppmerksom på at internettbestilling stenges kl. 19:00 dagen før avreise.
- Alle bestillinger er bindene, og du vil ikke få refundert billetten dersom du ikke reiser.
- Dersom turen blir kansellert av operatøren (Tide) blir innbetalt beløp refundert til kunde.Kunde vil bli informert så snart som mulig på e-post/mobilnr. som oppgitt ved bestilling.
- For å sikre plass må du kjøpe billetter på nett. Dersom du ikke har kjøpt billett på forhånd kan du betale med kort på bussen. Med forbehold om ledig plass.
- Reisedokumentet er din billett og medbringes på turen. Når du har bekreftet og godkjent din bestilling på våre nettsider blir det automatisk sendt et reisedokument til deg på den e-post adressen som er oppgitt.

- OBS! Vi gjør særlig oppmerksom på at kunden selv er ansvarlig for å være på plass i bussen til opplyst avreisetid. Av respekt for medreisende og hensyn til sjåførens kjøre- og hviletidsbestemmelser har ikke bussen anledning til å vente på passasjerer som kommer for sent.

Se også generelle vilkår og annen nyttig informasjon om våre turer.